2400 Rakım ile Karadenizin En Yükseği – Huser Yaylası !

Bugün sizlere nasıl bulutların üzerine çıkabileceğinizden bahsedeceğiz.

Evet yanlış duymadınız, bugünkü rotamız adeta bulutların üzerinde olduğunuz muhteşem manzarasıyla Rize Huser Yaylası. Bölgenin en harika manzarasına sahip oluşuyla ünlü olan Huser Yaylası Rize ‘nin en değerli noktalarından biri. Ziyaretçileri tarafından yapılan Huser Yaylası yorumları, ne kadar etkileyici bir manzaraya sahip olduğunu anlatır nitelikte.

Gördüğünüzde gözlerinize inanamayacağınız güzelliği ile  ziyaretçilerini hayran bırakan Rize Huser Yaylası, yalnızca bulutları ayaklarınızın altına sermekle kalmıyor. O kadar yüksek bir noktaya çıkıyorsunuz ki,  Ayder’e bağlı olan tüm yaylaları ve Kaçkar Dağları’nı bembeyaz bulut örtüsünün altından görebiliyorsunuz. Sizce de kulağa mühtiş gelmiyor mu?

Huser Yaylası rakım ölçüsünü merak edenler için hemen söyleyelim. Bu yayla 2400 rakımı ile Karadeniz’in en yüksek yaylası!

Huser Yaylası ‘na Nasıl Gidilir?

Bizi göklere çıkaran bu büyüleyici Huser Yaylası nerede, nasıl gidilir dediğinizi duyar gibiyiz. Huser Yaylası Rize ‘nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı, Ayder’in giriş kısmında bulunduğunuzda solunuzda kalan dağların üzerinde yer alır. Rize Huser Yaylası kaç km diyenler içinse, Rize şehir merkezinden yaklaşık 117 km olduğunu söyleyebiliriz.

Bölgeye üç şekilde ulaşabilirsiniz. Birincisi özel araç yoluyla, ikincisi  Huser Yaylası tur programlarına katılarak, üçüncüsü ise yürüyerek. Fakat öncelikle yolların engebeli, dar ve uçurumlu olduğunu da hesaba katmalısınız. Tabii bir de mevsim şartlarını. Huser Yaylası hava durumu bilgisine göz atmadan yola çıkmamanızı tavsiye ederiz. Zira aksi takdirde kar sebebiyle kapanmış veya yoğun yağış nedeniyle kayganlaşarak tehlikeli hale gelmiş bir yolla karşılaşıp hazırlıksız yakalanabilirsiniz.

Bu faktörleri göze alıp yaylaya çıkmaya karar verdikten sonra, özel aracınızla çıkmayı tercih edecekseniz Çamlıhemşin’e ulaşıp buradan Avusor Yaylası yoluna girmeniz gerekir. Bu yolda yaklaşık 2 km ilerledikten sonra sola dönüp yaklaşık yarım saat yol aldığınızda bölgeye ulaşırsınız. Şehir dışından gelip otogar veya havalimanında inecekseniz, Çamlıhemşin otobüslerini kullanabilirsiniz.

İlgili İçerik:  Akyaka Kamp Alanları ve Gezi Rehberi

Bölgeye yürüyüş ile ulaşmayı düşünüyorsanız, trekking ile uğraşan biri değilseniz bu maceradan vazgeçmenizi tavsiye edebiliriz. 🙂  Çünkü Ayder Yaylası’ndan başlayacağınız bu yürüyüş,  3 – 4 saatlik bir zaman dilimini kapsayacak. Üstelik yürüyeceğiniz yerler ormanlık bölgeler, tedirgin olabileceğinizi de hesaba katmalısınız.

Bir tura katılmayı tercih edecek olursanız da, Rize Huser Yaylası hava durumunu gözden geçirerek, uygun tarihlerde Rize’den bölgeye tur düzenleyen çok sayıda turizm şirketi ile iletişime geçebilirsiniz.

Huser Yaylası ‘nda Konaklama ve Yeme / İçme

Karadeniz’in en popüler yaylalarından olduğu için her yıl çok sayıda ziyaretçi alır. Huser Yaylası kalacak yer olarak bazı konaklama ve dinlenme işletmelerine sahip. Fakat Huser yaylası konaklama yapmak için önceden işletmeleri arayarak rezervasyon yaptırılması gereken bir yer. Rezervasyonunuz olmadan gidecek olursanız, doluluk sebebiyle kalacak yer bulamayabilirsiniz.

Dilerseniz gün içinde Huser Yaylası’nı ziyaret edip, akşam Ayder Yaylası’nda bulunan şelale yakınında bir otelde konaklamayı da tercih edebilirsiniz. Tabii ki bu opsiyon için de yine rezervasyon yaptırmayı unutmamalısınız. Bölgede, ziyaretçilerinden en iyi puanı almış ilk üç konaklama işletmesi de şu şekilde:

  1. Ayder Doğa Resort
  2. Villa De Pelit Hotel
  3. Haşimoğlu Otel

Çocuklu aileler için, çocuk etkinlikleri de sunan oteller ise: The High Trees, yine Ayder Resort Hotel ve Yeşil Vadi Otel.

Yeme içme olanakları açısından çok geniş bir yelpazeye sahip olmayan bu bölgede Zirve Cafe adında bir işletme bulunuyor. Konakladığınız işletmede de tabii ki yemek yeme olanağınız bulunuyor. Fakat farklı yemek alternatifleri arayanlar için, yaylanın bir kaç km yakınında ve Ayder Yaylası bölgesinde pek çok restonan ve kahvaltı evi seçeneği mevcut.

Huser Yaylası’nda Neler Yapılabilir?

Huser Yaylası otel konaklaması haricinde de değerlendirilebilir. Eğer kamp sevdalılarından biriyseniz, Huser Yaylası kamp açısından da çok tercih edilen yaylalar arasında yer aldığını bilmelisiniz. Huser Yaylası’na yakın alanlarla bulunan düzlüklere çadırınızı kurabilir, gün batımıyla başlayan huzurlu bir geceyi, bulut denizinin ardından parlayan gün doğumunu izlediğiniz bi sabaha uyanarak geçirebilirsiniz.

İlgili İçerik:  Ormanya Doğal Yaşam Parkı

Yaylada, bulutların üzerinde uçuyormuş gibi hissedebileceğiniz bir salıncak bulunuyor. Bu salıncağa binebilmek için biraz sıra beklemeniz gerekebilir.  Hayal edin, hayatınızda kaç kez bulutların üzerinde uçma fırsatınız olabilir ki? Dolayısıyla sıra beklemek zorunda kalsanız bile, Huser Yaylası salıncak keyfini yaşamadan dönmemenizi tavsiye ederiz. Bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayınız. 🙂

Yayla sevenlerdenseniz kesinlikle Pürenli’yi de seveceksiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Pürenli Yaylası

2 Comments

  1. altın mutfak musluk 29/06/2021
  2. ali 23/12/2022

Leave a Reply

X
X