katrancı koyu - katrancı orman kampı

Katrancı Koyu – Kamp Alanı , Tabiat Parkı ve Yorumlar

Yazıya başlamadan önce büyük bir karmaşaya son vermek istiyorum. O kadar karışmış ki ortalık Google bile doğru indeksleyememiş. Konu şu: Google’da Katrancı Koyu yazıp aratırsanız çıkan Muğla, Yatağan’a bağlı bir mahalle. Katrancı KOYU, Fethiye – Yanıklar’a bağlı bir yerleşimdir. Katrancı KÖYÜ ise Muğla, Yatağan’a bağlı bir mahalledir 😀 Yani, Katrancı Koyu Yatağan’da değil.

Birkaç blog yazısında gördüğüm Gemiler Koyu ise (GEMİLE olarak da anılmakta) konu ile o kadar alakasız ki, ben konuyla nasıl bağdaştırıldığını hiç anlayamadım 😀 Son olarak harita üzerinde yerlerini de gösterip başlıyorum koyumuzu anlatmaya 🙂

katrancı koyu nerededir

Koyun içerisinde bulunan Katrancı Koyu Tabiat Parkı ile kamp, karavan ve günübirlikçi olan tüm doğa severlere 40 yıldır hizmet veriyor. İsmi ise rivayete göre eski zamanlarda burada kazanlarda kaynatılan katranlardan geliyormuş. Hem günübirlikçiler hem de kamp&karavancılar tarafından tercih edilen bir yer olmuş hep. Doğasının güzelliği, aileye uygun oluşu cezbetmiş herkesi.

Koya giriş ücretli ve ücret sizin kullanım şeklinize göre değişiyor. Sitelerinde yayınlanan güncel fiyatlar yazının altında mevcut. Tabiat parkının 3 ayrı bölümü ve iki ayrı sahili var. Sahillerinden biri çakıl diğeri ise kum. Suyu hızlı derinleşmediğinden güvenli, denizi dalgasız ve sakin.

Nem oranı düşük olan Katrancı Orman Kampı, yazın sıcağında ılık esen rüzgarıyla sizi kesinlikle bunaltmayacaktır. Eğer kamp yapacaksanız, ormanlık alanda olacağınız için sürekli gölge ve serin bir esinti sizinle olacak.

katrancı koyu

Bölümlerden biri günübirlikçiler için ayrılmış. Burada piknik masaları, mangal yerleri, restoran, büfe, tuvalet ve duş imkanı var. Koyun bu kısmına düşen sahil, bu imkanlar sebebiyle günübirlikçiler tarafından daha çok tercih ediliyor. Şezlong ve şemsiye kiralama imkanı bu sahilde mevcut, diğerinde değil.

Katrancı Koyu Kamp Alanı

Sahil şeridinden devam edildiğinde kampçılar için ayrılmış bölüme geçiliyor. Yaklaşık 200 çadır ve 50 karavan kapasitesiyle hizmet veren kamp alanı içerisinde elektrik, su, duş, buzdolabı, wc, soyunma kabinleri, çamaşır yıkamanız için alan, bulaşık yıkamanız için tezgah, çocuklar için oyun alanı bulunuyor. Elektrik ve buzdolabı için ekstra ücret ödeniyor. Karavan alanı da mevcut.

Genel olarak kampçılar kullandığı için buranın sahili daha sakin, denizi daha temiz oluyor. Yalnız yukarıda da bahsettiğim gibi şezlong ve şemsiye kiralaması burada mevcut değil. Alanların her birine yakın duş ve wc imkanı olduğundan sıkıntı yaratmıyor. Hemen hemen her çadıra bir piknik masası düşüyor.

Katrancı Orman kampı rezervasyon usulü ile çalışmıyor henüz ancak yoğun dönemlerde yani Temmuz, Ağustos ayları ya da bayramlarda yoğunluk aşırı fazla oluyor. Bu konuya zaten değineceğim ama eğer bu tarihlerde gidecekseniz rezervasyon yaptırmayı denemeli ya da kontenjan durumu hakkında bilgi almalısınız.

katrancı koyu orman kampı

Çok yoğun zamanlarda gitmek durumunda kaldıysanız ama keyfini de çıkarmak istiyorsanız tavsiyem şu yönde olacak. Gündüz kahvaltınızı yapıp, öğlen saatlerini civarda yapılacakları yapmak için değerlendirin. Akşam saati günübirlikçiler alanı terkettiği için günübirlikçilere ayrılan bölüm tenhalaşır, kamp bölgesinden bile sakin olur. O saatlerde kampa geri dönüp keyfini çıkarın.

Semaver herkes için yasak, mangalda sadece belirlenen yerlerde yakılabiliyor. Bizce bu doğanın korunması ve abartılardan kaçınmak için en iyisi olmuş. Kamp yaptığınız süre boyunca sık sık duyuruları duyacaksınız. İlaçlama saati geldiğinde vs. anons ile bilgilendirme yapılıyor. Ve son olarak saat 00:30 dan sonra okey, tavla vs. yasak. Çok şükür ki 😀

Katrancı Koyu Tabiat Parkı İletişim

Ofis: +90 252 633 63 67

Kiralık Çadır ve Çadır Alanı: +90 535 409 20 69

Katrancı Koyu ‘na Toplu Taşıma ile Ulaşım

Katrancı Koyu, Fethiye’nin merkezine yaklaşık 16 km uzaklıkta yer alıyor, yani özel araçla yaklaşık 20 dk mesafede. Eğer toplu taşıma kullanacaksanız Fethiye-Göcek istikametinde hareket eden minibüslere binip şoföre koya en yakın noktada indirmesini söyleyebilirsiniz.

İndirdiği noktadan 2 km koyun içine, denize doğru yürümeniz gerekecek. Minibüslerin Katrancı’dan son hareket saati 20:20, Fethiye’den son hareket saati ise 24:00 dır. Dolmuşlar her yarım saatte kalkıyor, dolmuş fiyatı 9 TL.

Katrancı Orman Kampında Neler Yapılabilir?

Denizi (sezon dışında!) bir çok canlı ev sahipliği yapıyor. Gitmişken şnorkel ile dalış yapmak keyifli olacaktır. Sezonda görüş mesafesi 1 metrenin altına düştüğünden, ancak derinlere açılarak şansınızı deneyebilirsiniz.

Alanda deniz bisikleti kiralayabilir, açıklarda balık tutabilirsiniz. Özellikle Eylül ve sonrasında gittiyseniz ortaya çıkan yöreye has balıklardan olan Akya ile Fulya balıkları için şansınızı denemelisiniz 🙂 Ayrıca tuttuğunuz balıkları restoranda pişirtebilirsiniz.

Belirlenen alanlarda mangal yakabilir, arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz.

Yakınlarda gidebileceğiniz Oyuktepe Koylarını ya da Faralya köyünü (Uzunyurt mahallesi) ziyaret edebilir, Mavi Mağara ve bizim favorimiz Yeşil Vadi Doğa Park’ı keşfetmeye gidebilirsiniz.

yeşilvadi yanıklar

Fethiye Yeşil Vadi Doğa Park

İlgili İçerik:  Yeşil Vadi Doğa Park - Fethiye

Bunlar haricinde sosyal aktiviteler için atari salonu, langırt masaları, çocuk oyun alanları ve disko bulunmakta. Disko gece 1’e kadar açık.

Yoğun zamanlarda gittiyseniz ve sakin bir deniz keyfi sürmek istiyorsanız, işte öneri:

Sahildeki patika yolu izleyip 15 dakikalık bir yürüyüş ile Kızlar Koyu’na gidebilirsiniz. Herkesin görebildiği ve ulaşabildiği bir konumda olmasına rağmen gideni pek azdır. Tepedeki Çardak Lokanta’da manzarayı izleyebilirsiniz.

Katrancı Koyu 2020 fiyatları

Henüz 2020 açıklanmadığından 2019 fiyatlarını listeliyorum. Kendi sitesinde açıklandığı gibi güncelleme yapacağım efenim. Fiyatlar geçtiğimiz sezon boyunca şöyle idi:

Şahıs: 8 TL
Öğrenci: 4 TL
Motorsiklet: 14 TL
Araç: 24 TL
Küçük Minibüs: 72 TL
Büyük Minibüs: 120 TL
Otobüs: 216 TL

Çadır: 51 TL ( çadır büyüklüğü ne olursa olsun! )
Karavan: 61 TL

Şezlong: 15 TL
Şemsiye: 10 TL

Restoran ücretlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

* Konaklama ücretlerine elektrik, su ve tüm ortak kullanım bedelleri dahildir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen resmi ücretlerdir.

Elektrik ve su için ek ücret talep edilmemektedir. Edilirse de aklınızda olsun. 🙂

Beklentiler, Yorumlar, Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ne yazık ki, ballandıra ballandıra anlatacağımız yerlerden olamadı Katrancı Koyu. Yine muhteşem doğa, yine harika bir deniz ve yine kötü bir işletme. Beklentilerin hangi seviyede olması gerektiğini bilin diye, şikayet ve sıkıntılardan bahsedeceğim şimdi sizlere.

  • Rezervasyon sistemi ile çalışmaması bir çok soruna sebep oluyor. Yoğun sezonda ya da bayram günlerinde tercih etmemelisiniz. Çünkü yukarıda bahsettiğimiz 200 çadır kapasiteli işletme kendini 4 e katlıyor. İşletmenin açıklaması ise “Bayramda para kazanmayacaksak ne zaman kazanacağız?” şeklinde oluyor. Yine de gidecekseniz mutlaka erken saatte kampa giriş yapmanız gerekli. Çünkü yer boşaldıkça sizi boşalan yerlerin yerine yerleştirecekler. Rezervasyon usulü ile çalışmıyor henüz. Çadır yerlerinden çıkış yapma saati 13:00 olduğundan o saate kadar sıra beklemeniz muhtemel.
  • Buranın tadını sakin zamanlarında çıkarın, yoğun dönemde keşfedebileceğiniz başka onlarca yer var. Yazın gidilecekse hafta içi, daha fazla seçenek varsa Nisan, Mayıs en kötü Haziran / Eylül ve Ekim ayları tercih edilebilir.
  • İşletmeye ait internet sitesi olan katranci.org kesinlikle vasıfsız. Menüde Konaklama bölümüne tıklayınca fiyat listesi çıkıyor, o kadar işlevsiz. 2020 fiyatları adında bir başlık Mart ayının başında açılmasına rağmen hala sayfa BOMBOŞ. Menü fiyatlarına ulaşabiliyor olmak belki iyi olabilir ama, o kadar.

Burada yaşanan sorunlar hep işletmeci kaynaklı çıkmış. Alttaki yorumlar daha da açıklayıcı olacaktır zaten. Kontenjandan fazla müşteri alınması, kalabalığın denizi ve alanı kirletmesi, pislenen yerlerin temizliğine yetişilememesi . . .

Yazı boyunca olumlu taraflarından bahsetmiş olsakta, olumsuz tüm yanları ortaya sermenin sorumluluğunu hissetmekteyim. İşletmeden ve buraya severek gitmeye devam edenlerden ricam bu eleştirileri kişisel algılamamaları. Bu topraklar hepimizin. Bu koya gelip mutlu ayrılmak, verdiğimiz paranın hizmete dönüştüğünü görmek hepimizin hakkı. Umudum şu; bu mecralardan seslerimizi birleştirebilirsek, işletmelerin, denetlemeleri yapanların ve zihniyetlerin değişmesine hep birlikte katkıda bulunmak.

Dikkat:

  • Öncelikle eğer ki yıllaaar önce buraya gelmiş ve çocukluğunuzun güzel anılarını burada bırakmışsanız, bilin ki döndüğünüzde orada olmayacaklar. Mesela 10 yıl önce varolan su kaydırakları artık orada değiller. Koyu araştırırken resimlerde görme olasılığınız yüksek, ama kaldırılmışlar.

Katrancı Koyu su kaydırağı

  • Market ve restoranın uygun olduğuna dair bir çok bilgi görebilirsiniz ama ben alışveriş yapılıp gidilmesi taraftarıyım.
  • Alanda elektrik var ama elektriğe ulaşmak sizin sorumluluğunuzda. Yani uzatma kablosu almadan gitmeyin.
  • Alanda bir cırcır böceği korosu var. İşin boyutu ciddi. Eğer bu sese takıntılıysanız bu konuyu bilmek isteyeceğinizi düşündüm.
  • Çadır kiralama fiyatı olan 51 TL, 2 kişilik çadır kuracaksanızda 6 kişilik çadır kuracaksanızda geçerli. Diğer orman ve tabiat kampları gibi bu konuya bir düzenleme getirilebilir.

Şimdiye dek karşılaştığımız ve bize iletilen sorunlar bu şekilde. Siz de artı olarak olumlu ve olumsuz görüşlerinizi yorumlarla iletebilirsiniz. Hepimiz için faydalı bir adım olması dileğiyle, oylama yapmayı unutmayın, sevgiyle kalın!

Kamp Alanına Puanım:
Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

X
X