Glamping Kültürü – Türkiye’de En İyi 5 Glamping Noktası

Son dönemlerde popülerliği artan Glamping trendini yazmasak olmazdı ! Glamping nedir,  Türkiyede’ki en iyi glamping işletmeler hangileridir, glamping çadır fiyatları ne kadardır haydi hep birlikte keşfedelim, öğrenelim…

Glamping Nedir ?

Glamorous ( büyüleyici ) ve Camping ( kamp yapmak ) !  Glamping kelimesinin özü ve kökü bu iki kelimeden ibaret. Özgürlüğünüzü kısıtlayan otellerden uzak, ama bir otel kadar da konforlu, gösterişli ve huzurlu.

1900’lü senelerde Avrupalı gezginlerin Afrika’da yaptıkları safarileri daha konforlu hale getirmek istemesiyle başlayan Glamping kültürü, temelde kanvas çadırların içlerine halı atmakla başlamıştır. Kendi kültürümüzde Osmanlı Dönemine dayanan ipek çadırlar ve yörüklerin kullandığı çadırlar da benzer yapıdadır.

Glamping hem dünyada hem de Türkiye’de yükselen bir alternatif tatil trendi olmaya devam ediyor. Bu konsept, lüks çadırların yanında, karavan yaşantısını, ağaç evleri, çeşitli outdoor aktiviteleri de barındırıyor.

Glamping

Glamping Çadır ve Fiyatları

Kamp kültürü ve doğaya dönüş ülkemizde artarak devam etse de birçok insan konforundan vazgeçmek istemediği için çadırlı bir tatile sıcak bakmıyor. Glamping, çadır kültürü ile ev rahatlığı arasında bir tampondur desek yanılmış olmayız. Glamping çadırlar sayesinde hem doğa ile başbaşa olabilir hem de çadırlı bir kampın dezavantajlarını geride bırakarak dilediğiniz konfora sahip olabilirsiniz.

Glamping çadır fiyatlarına gelince yurt dışında 300 euro’dan başlıyor. Canvas Camp ve Nordisk gibi üretici firmaların yanı sıra Tanus Çadır da yerli üretim kanvas çadır satışı yapıyor. 3000 TL civarı başlayan kanvas çadırların özelliğine göre fiyatı da artıyor. Eğer yurt dışından getirtmeyi düşünüyorsanız gümrükte sıkıntı yaşamamak için 1500 Euro’nun ve 30 kg’ın altında olmasına dikkat edin.

Bir glamping otel‘de değil de kendi glamping çadırınız ile konaklamayı düşünüyorsanız tek gecelik konaklamalarınız için pratik olmayacaktır. Genellikle iki ya da daha fazla gün konaklamalarda tercih edilmesi daha uygun olur. Süslemeler, kamp sobası, içinin konforu gibi bütün detaylar sizin tercihinize kalmış.

Dome Çadır

En İyi 5 Glamping Otel / İşletme

Glamping otellerin ülkemizde yaygınlaşması da beraberinde glamping turizmini getiriyor. En ufak bir zahmete girmeden glamping çadırları ve getirdiği konforu tercih edebileceğiniz doğanın içinde harika işletmeler bulunuyor. Sizce de geleneksel tatil anlayışından uzaklaşmanın zamanı gelmedi mi ? Eğer sizde bizim gibi düşünüyor ve doğayı sadece uzaktan seyretmek istemiyorsanız gelin Türkiye’de bulunan en iyi glamping işletmelerine göz atalım.

  • CLUB AMAZON, Bördübet, Marmaris, Muğla

Glamping dendiğinde akla gelen ilk yerlerden birisi olan Club Amazon Türkiye’de bu kültürün öncülerinden. 35 yıldır hizmet veren bu işletme bir aile işletmesi olup denize 500 metre mesafede Çam ve Günlük ağaçları arasındadır. Denize yürüyerek gitmek yerine kanolarla kürek çekerek de ulaşabilirsiniz. Doğanın içinde konaklamak için müşterilerine farklı alternatifler sunuyor. En çok dikkat çekenler arasında cam tavanlı Çingene arabası ve Bonibon Odalar (Glamper araç) ismini verdikleri karavanlar var. Yıldızları izleyerek uyumanın verdiği huzur paha biçilmez olacaktır.

İlgili İçerik:  Pürenli Yaylası Kamp ve Gezi Rehberi

Club Amazon Glamping

Deniz yerine havuzu tercih edenler için söyleyelim Club Amazon‘un havuzu da mevcut. Aktivitelere gelince kano ile Gökova’yı keşfedebilir, orman yürüyüşleri yapabilir, bisikletle de keşiflere çıkabilirsiniz. Bununla birlikte işletme balıkçı tekneleri ile sizleri el değmemiş koylara da götürüyor. Club Amazon tercih edebileceğiniz ve huzur bulabileceğiniz ilk yerler arasında.

Club Amazon havuz

  • AVALON STEPPES, Kayaköy, Fethiye, Muğla

Avalon Steppes da Club Amazon gibi glamping kültürünün öncülerinden. Orta Asya geleneklerinden olan oba çadırlarıyla öne çıkan işletme glampinglerde hem Osmanlı tasarımına hem de İngiliz tasarımına yer veriyor. Doğaya yakın olurken konforunuzdan ödün vermeyecek şekilde sıcak suyunuz elektriğiniz tuvalet ve duşunuz glamping çadırlarınızda mevcut. Geniş yatağınız, oturma alanınız, mini buzdolabınız, çay kahve yapma olanaklarınızın haricinde en güzel imkanlarından birisi şeffaf kubbe yapısıyla yıldızları izleyebilmeniz. Kısaca oba çadırı içerisinde herşey sizin yerinize düşünülmüş.Club Amazon’da olduğu gibi Avalon Steppes‘da da havuz mevcut.

Avalon Steppes Glamping

Bunların yanında aktivite seçeneğiniz oldukça geniş; rehberli yürüyüşler, at binme, yamaç paraşütü, bisiklet sürmek, tekne turları, su sporları, balıkçılık gezileri, sanat kampı, jeep safari, dalış, yoga inzivaları gibi birçok aktivite mevcut. Sanat kampı, yoga inzivaları, yemek kursları gibi bazı aktiviteler için öncesinden rezervasyon yapılması gerekebiliyor bu sebeple Avalon Steppes’i arayarak önceden bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır. Avalon Steppes Ölüdeniz’e oldukça yakın bir mesafede aynı zamanda Gemiler Plajına da 6 km mesafede bulunuyor.

Avalon Steppes Glamping 2

  • PERDUE OTEL, Faralya, Fethiye, Muğla

Faralya’da kayalıklar üzerine kurulmuş denize sıfır olan Perdue Otel glamping kültürünün en lükslerinden. Genellikle balayı oteli olarak tercih edilen Perdue, glamping çadırda balayı yapmak isteyenler için harika bir alternatif. Yeşilliğin ortasında olan bu sakin ve huzur dolu glamping otelin Kelebekler vadisi ve Kabak Koyu’na olan uzaklığı 5 km. Ölüdenize ise 14 km mesafede bulunmaktadır.

Perdue Otel Glamping Çadır

Konaklamalar ahşap platformların üzerinde deniz manzaralı glamping çadırlarda yapılıyor. Çatıları hasırlarla kaplı olan glampinglerin önünde size ait jakuziniz, masa ve sandalyeleriniz, çadırlarda ise mini buzdolabı, klima, banyo, wifi imkanlarınız mevcut. Restoran imkanının yanı sıra yine deniz manzaralı bir sonsuzluk havuzu bulunan Perdue Glamping Otel‘de masaj imkanı ve yoga dersleri gibi aktiviteler mevcut.

İlgili İçerik:  Akyaka Kamp Alanları ve Gezi Rehberi

Perdue Glamping Otel

  • KOCABAHÇE GLAMPİNG, Germe Koyu, Bozburun, Marmaris, Muğla

Kocabahçe Glamping insanların arayıp da bulamadığı sakinlik ve doğanın saf halini konforlu bir şekilde müşterilerine sunmak için kurulmuş olan bir işletme. Kendi ifadeleri ile;

Trafiğin, teknolojinin, koşuşturmanın, seri üretim/tüketimin bizleri esir aldığı bir dünyada kendi hayalimizdeki dünyayı yarattık. Bostanlardan, bahçelerden ve denizden taptaze yemeklerle dolu sofraların kurulduğu, bedensel kadar ruhsal sağlığınız için de ihtiyaçlarınızın düşünüldüğü bir yer.

Kocabahçe Glamping, Bozburun’da, Dirsekbükü Koyu’nun hemen arkasında yer alıyor. Nasıl ulaşırız derseniz herhangi bir kara yolu yok 🙂 Burada konaklayacak olanlar için ulaşım sadece denizden yapılıyor. Belirli saatte sizi takalarla işletmelerine getiriyorlar (11:00-12:00 arası Bozburun Germe Koyu). Bunun için de herhangi bir ek ücret alınmıyor. Transfer için bir gün öncesinden işletme ile irtibat kurmak gerekiyor. Geliş gidiş için belli saatlerin dışındakiler ücretli olup işletmeden bilgi alınması daha sağlıklı olacaktır.

Kocabahçe Glamping Çadırları

Konaklamak için yine glamping çadır ve bungalov seçenekleriniz mevcut. Glamping çadırlar için ortak bir tuvalet ve duş yeri mevcut. Kendi çadırınız ile de gelip konaklayabilirsiniz. Rezervasyonlar en az iki günlük oluyor haberiniz olsun. Şunu da belirtmekte fayda var Kocabahçe Glamping 12 yaş altı çocukları kabul etmemektedir.

Sabah ve akşam açık büfe mevcut ancak en az 10 kişilik kontenjan sağlandığı taktirde yapılıyor. Yarım pansiyon olan işletme Ekim ayı sonlarına doğru kapanıyor. Kocabahçe Glamping‘de yapabileceğiniz aktiviteler arasında balık tutma, trekking, kano, yoga, masaj, dingi, masa tenisi gibi imkanlarınız bulunuyor.Kısacası bu bakir alanın sizi büyüleyeceğinden eminiz.

Kocabahçe Glamping

  • MONA CAMP, Sığacık, Seferihisar, İzmir

Muğla civarlarından biraz yukarıya doğru yol aldığımızda Seferihisarda bizi Mona Glamping karşılıyor. Zamanın yavaş aktığı yerlerden birisi olan Mona Camp‘ın kendine ait bir plajı olmasa da Sığacık’taki kaleiçine ve marinaya sadece 15 dk yürüme mesafesinde. Bölgede bulunan mavi bayrağa sahip Akkum Plajına ise yürüyerek 30 dk mesafede bulunuyor. Teos Antik Kenti ile arası ise 2.7 km. Güzel bir doğa yürüyüşü ile antik kente varabilirsiniz.

Mona Camp Karavan

Mona Camp‘ta konaklama seçenekleriniz mandalina, portakal ve zeytin ağaçlarının arasındaki beş adet karavandan ve glamping çadırlardan ibaret. 6 adet kanvas çadırı olup her 3 çadır için ortak duş ve tuvaleti var. Yanınızda yiyecek içecek getirebildiğiniz gibi işletmenin kafeteryasından da faydalanabilirsiniz. Ortak alanda kullanabileceğiniz mangalı var. 35 TL’ye bisiklet kiralama hizmeti de veren işletmede glamping deneyimini huzurla yaşayabilirsiniz.

Mona Camp Glamping

2 Comments

  1. Feyza 28/01/2020
  2. Metehan Glamping 25/01/2021

Leave a Reply

X
X